4 februari 2018
15:00

Hofors IBK P04-05

Hyfsat spel i en period räckte inte mot Runsten i PRöd div 3

Söndagens returmatch borta mot IBK Runsten RÖD spelades i fin-fina Gavlehov. Arenan rymmer ett antal olika hallar och t.o.m. en enorm friidrottsavdelning. Hofors P04-05 spelade sin match i Alfahallen, som är en fantastiskt modern och proffsig hall.

Runsten hade revansch att utkräva från höstens förlust i Hofors. Som hemmalag i denna proffsiga arena bjöd Runsten också upp till fint och rörligt anfallsspel, något vi såg laget prestera även vid besöket i Hofors.

Första perioden började med ett hårt checkande hemmalag och Hofors fick direkt inrikta sig på försvarsspel. Trots hemmalagets spelövertag var det Hofors som tog ledningen efter bara drygt 2 minuters spel, efter en individuell prestation. Men Runsten svarade bara 2 minuter senare och fortsatte pressa gästerna hårt. De gånger Hofors fick tag i bollen såg man till att omgående göra sig av med den genom att anfalla en och en. Det tidigare så vägvinnande passningspelet och rörligheten fanns det nu inte ett spår av.

I den 13:e matchminuten fick Runsten dubbel utdelning och gick i från till ledning 3-1. Man hade därefter bud på fler mål, men genom att missa öppet mål en gång, två ramträffar och ett par helt osannolika räddningar av Hofors målvakt gjorde man inte fler mål i perioden. Istället lyckades Hofors kontra in ett mål för 3-2, vilket stod sig perioden ut.

Mycket smickrande siffror för gästerna, men det är alltså målen som räknas.

Inför den andra perioden pratades det i båset om att fokusera på rätt saker, äga boll när man får chansen och spela som ett lag. Men snacka räcker inte och mittenakten fortsatte som den första slutade - med kraftigt spelövertag för Runsten. Lyckligtvis för gästerna så saknades skärpan i många av hemmalagets avslut och när skärpan fanns så storspelade Hofors målvakt. 4-2 kom dock helt logiskt en bit in i mittperioden och även om Hofors via ännu en individuell prestation lyckades reducera till 4-3 några minuter senare, så var det inget snack om vilket lag som bestämde ute på banan.

Hofors fortsatte spela anfallspel av typen en-mot-alla, vilket 9 gånger av 10 slutade med att man blev av med bollen på mittplan. Därifrån vände Runsten spelet snabbt och det blev farligt varje gång. Med knappt 15 minuter spelade ökade man på ledningen till 5-3, vilket var resultatet efter två spelade perioder.

I den tredje perioden försökte Hoforsgänget verkligen hitta rätt fokus och spela som ett lag. Runsten började dock periden med att omgående öka på sin ledning till först 6-3 och minuten senare även 7-3. De snabba baklängesmålen skapade viss frustration i Hoforslaget, men via ytterligare en individuell prestation fick man en snabb reducering till 7-4. Därefter började man spela något som liknar ett lagspel och vid några enstaka tillfällen blixtrade man till med snabba kombinationer och snygga avslut. Tyvärr var det för sent och för sällan, lagen följdes åt i målprotkollet och matchen slutade 10-7 till Runsten.

Med vetskap om hur Hoforsgänget kan spela - och har spelat de senaste veckorna - så var detta klart under lagets normala prestationsnivå. Men kanske en nyttig erfarenhet att se hur viktigt lagspelet faktiskt är för Hoforskillarna.